ENGLISH
  Güncelleme: 15/12/2015

Erasmus+ Komitesi Toplantısı Brüksel'de Yapıldı

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel ve beraberindeki heyet Ulusal Otorite sıfatıyla 14-15 Aralık 2015 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilen Erasmus+ Program Komitesi toplantısına katıldı. Erasmus+ Programı katılımcısı 33 ülkenin temsil edildiği toplantıda Programın 2016 yılı taslak çalışma programı ve bütçesinde yapılan revizyon onaylandı.

Avrupa`da yaşanan terör saldırıları sonrası Paris’te gerçekleştirilen 17 Mart 2015 tarihli AB Eğitim Bakanları toplantısı sonrasında yayınlanan "vatandaşlığı ve özgürlük, hoşgörü ve ayrımcılık karşıtı ortak değerlerin eğitim yoluyla teşvik edilmesine ilişkin Paris Deklerasyonu" doğrultusunda gençlerin şiddet içeren radikalleşmelerinin önlenmesi ve sosyal uyumunun artırılmasına dair yeni  desteklerin sağlanması öngörüldü.

2016 yılı çalışma programında yapılan revizyon, özellikle Avrupa'da yaşanan terör saldırıları ve mülteci krizi ile ilgili gelişmeler doğrultusunda yapılmıştır. Erasmus+ Programının eğitim aracılığıyla toplumsal içerme konusunda yeni destekleri hayata geçirmesi planlanmıştır.

AB'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki politikalarını destekleyen en önemli araç olan  Erasmus+ Programına etkin katılım sağlanması ilerleyen günlerde müzakereye açılması beklenen 26 No’lu Eğitim ve Kültür Faslı için önem taşımaktadır. Ülkemiz 2004 yılından bu yana AB'nin eğitim ve gençlik alanlarındaki programlarına katılım sağlamaktadır.

26 No’lu Eğitim ve Kültür Faslı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Erasmus+ Programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 15/12/2015 / Hit: 3,067

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı