ENGLISH
  Güncelleme: 12/12/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Brüksel Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, 11. Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı'na katılmak ve temaslarda bulunmak üzere 14 Aralık 2015 tarihinde Brüksel'i ziyaret edecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Brüksel ziyareti çerçevesinde, 17 No'lu Ekonomik ve Parasal Politika faslının müzakerelere açılacağı 11. Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı'na AB ile Müzakere Heyeti Başkanı olarak katılacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Brüksel'de ayrıca, İşler, Büyüme, Yatırım ve Rekabetçilikten sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ve Rekabetten sorumlu AB Komiseri Margrethe Vestager ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, ayrıca, müteakip AB Dönem Başkanı Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in evsahipliğinde düzenlenecek çalışma yemeğine Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte katılacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır'ın, Brüksel temaslarında, 29 Kasım 2015 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesi'nin sonuçları ışığında AB'ye katılım müzakerelerimizde son durum ve Türkiye-AB ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alınacaktır.



Güncelleme: 12/12/2015 / Hit: 3,519

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı