ENGLISH
  Güncelleme: 26/11/2015

AB Programları Finansal Araçlar Semineri Yapıldı

“Avrupa Birliği Programları Finansal Araçları Semineri”, Avrupa Birliği Bakanlığı önderliğinde, Avrupa Yatırım Bankası Grubu Türkiye Temsilciliği ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) işbirliğiyle, 26 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'da yapılmıştır.

Avrupa Birliği, belirli alanlarda yürütmekte olduğu politikalarına destek sağlayacak şekilde yedi yıllık bütçe dönemleri kapsamında çeşitli programlar uygulamaktadır. Aday ülke sıfatıyla ülkemiz de kendi öncelikleri ile örtüşen alanlarda bu programlara katılım sağlamaktadır. Avrupa Komisyonu, söz konusu programlar kapsamında sunulan finansal araçların uygulanmasını, Avrupa Yatırım Bankası Grubu aracılığıyla yürütmektedir.

2014-2020 yıllarını kapsayan çok yıllı mali çerçeve kapsamında uygulanacak AB programlarından ülkemizin de katılım sağladığı Eğitim, Staj, Gençlik ve Spor Programı (Erasmus+), Bilim ve Teknolojik Yenilik Programı (UFUK 2020), İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME), İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı (EASI) ve Yaratıcı Avrupa (Creative Europe) Programının Avrupa Yatırım Bankası Grubu tarafından yönetilen finansal araçları barındıran bileşenleri bulunmaktadır.

Seminer, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Avrupa Yatırım Bankası Grubu’nun Avrupa Birliği Programları Finansal Araçları için gerçekleştirdikleri bir dizi tanıtım faaliyetleri kapsamında, bankalar ve diğer finansal aracıların bilgilendirilmesine yönelik düzenlenmiştir.  

Seminer sırasında, Ufuk 2020 (InnovFin), COSME, Erasmus+ ve EaSI programları kapsamında, ülkemizin kullanımına sunulmuş olan kredi garanti ve öz sermaye finansmanı araçlarının, ülkemizde kullanmaya yetkili aracı kuruluşlara, Avrupa Yatırım Bankası Grubu yetkili temsilcileri tarafından doğrudan tanıtımı yapılmıştır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 26/11/2015 / Hit: 3,607

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı