ENGLISH
  Güncelleme: 26/11/2015

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır AB Büyükelçilerini Kabul Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, 29 Kasım 2015 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilmesi öngörülen Türkiye-AB Zirvesi öncesinde Türkiye-AB ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve uluslararası gelişmeleri değerlendirmek üzere, 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber  ve bazı AB ülkelerinin Büyükelçileri ile bir araya geldi.

Bakan Bozkır bu çerçevede, ilk  olarak AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber'i,  daha sonra sırasıyla  AB Dönem Başkanı Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius’u, ve İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo’yu kabul etti.

Bakan Bozkır ayrıca, Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ı  Birleşik Krallık’ın Ankara Büyükelçisi Richard Moore'u ve son olarak da  Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis’i kabul etti.

 

Sayın Bakanın kabullerinde Türkiye-AB ilişkilerinde güncel durum, Türkiye-AB zirvesi hazırlıkları, göç yönetimi ve terörle mücadele alanlarında Türkiye-AB işbirliği konuları ele alındı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 26/11/2015 / Hit: 4,167

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı