ENGLISH
  Güncelleme: 26/10/2015

İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı kapsamında mikro-işletmeler desteklenecek

İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı kapsamında mikro-işletmelerin desteklenmesi amacıyla 237 Milyon Avro kredi verilecek

 

Avrupa Komisyonu ve Avrupa Yatırım Fonu, İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı kapsamında program katılımcısı ülkelerde yer alan yaklaşık 20.000 mikro-işletmeye, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanacak 17 milyon Avroluk katkıyla toplam 237 Milyon Avro kredi sağlanması hususunda anlaştı.

Program kapsamında hâlihazırda altı AB üyesi ülkedeki mikro kredi sağlayıcıları ile Avrupa Yatırım Fonu arasında anlaşma imzalanmış olup söz konusu mikro kredi sağlayıcıları aracılığıyla o ülkelerdeki mikro işletmelere finansman desteği sağlanacaktır.

 EaSI Programı kapsamında Avrupa Komisyonu 2014-2020 döneminde mikro-finans ve sosyal işletmelerin finansmanına 193 Milyon Avro ayırmış olup, bunun yaklaşık 96 Milyonluk kısmının kredi garantisi alanında kullanılması beklenmektedir.

2015 yılında EaSI Programına katılım sağlayan ülkemizde de, Programın mikro-finans ayağından faydalanılması için çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda, Kasım ayında Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Avrupa Yatırım Fonu ve İktisadin Kalkınma Vakfı işbirliğinde İstanbul’da bir bilgilendirme semineri düzenlenecektir.

EaSI Programı ile ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.



Güncelleme: 26/10/2015 / Hit: 8,254

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı