ENGLISH
  Güncelleme: 09/09/2015

Erasmus+ Projeleri Başvuru Sonuçları Açıklandı

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim, Yetişkin Eğitimi, Yükseköğretim ve Gençlik alanlarında Ana Eylem 1 (KA1) Bireylerin Öğrenme Hareketliliği, Ana Eylem 2 (KA2) Stratejik Ortaklıklar, Gençlik Programı projeleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansına sunulan 2015 yılı proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Sonuçlar, Bakanlığımızın ilgili kuruluşu olan Ulusal Ajansın internet sayfasında yayınlanmıştır.

Erasmus+  Yükseköğretim Alanı Öğrenci ve Personel Hareketliliği /Stratejik Ortaklıklar Projeleri Başvuru Sonuçları için tıklayınız

Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Projeleri Başvuru Sonuçları için tıklayınız

Erasmus+ Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar Projeleri Başvuru Sonuçları için tıklayınız

Erasmus+ Gençlik Programı Projeleri Başvuru Sonuçları için tıklayınız

Erasmus

Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki öğrenim hareketliliği faaliyetlerini destekleyen Erasmus+ Programına ülkemiz 2014-2020 dönemi için katılım sağlamaktadır. 2014-2020 dönemi için toplam bütçesi 14,7 Milyar Avro olan Erasmus+ Programı; 5 milyondan fazla kişi için AB sınırları içinde ve/veya dışında bireylere öğrenme fırsatları sağlamaktadır. Türkiye Programa katılım sağlayan 33 Avrupa ülkesinden biridir. Program altında 3 ana eylem bulunmaktadır. Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Ana Eylem 1 (KA1) – Bireylerin Öğrenme Hareketliliği projeleri öğrencilere, stajyerlere, gönüllülere, gençlere, öğretmenlere, akademisyenlere, eğitici/eğitmenlere, gençlik çalışanlarına, eğitim kurumlarının ve sivil toplum kurum/kuruluşlarının personeline diğer bir Avrupa ülkesinde bir eğitim/öğretim ve/veya mesleki bir deneyim olanağı sunmaktadır.

Ana Eylem 2 (KA2) – Yenilik ve İyi Uygulamalar İçin İşbirliği projeleri, eğitim kurumları, gençlik örgütleri, iş dünyası, yerel/ bölgesel otoriteler ve sivil toplum kuruluşları arasında eğitim, öğretim ve gençlik aktiviteleri bağlamında kurumsal işbirlikleri (ortaklıklar) oluşturulmasına fırsat vermektedir. Bu ortaklıklar yoluyla yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, yaratıcılık, girişimcilik ve istihdam edilebilirliğin sağlanması amaçlanmaktadır.

Ulusal Ajans

Bakanlığımız ilgili kuruluşu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) Erasmus+ Programının merkezi olmayan faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumludur.

Ulusal Ajans web sayfası: www.ua.gov.tr 



Güncelleme: 09/09/2015 / Hit: 77,781

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı