ENGLISH
  Güncelleme: 22/06/2015

Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı Ödül Töreni 22 Haziran 2015 Tarihinde Gerçekleştirildi

Ülkemizde Bölgesel Çevre Merkezi (REC) tarafından yürütülmekte olan AB Çevre Ödülleri Türkiye Programı kapsamında (2013-2014 dönemi), yönetim, süreç, ürün/hizmet kategorilerinin birincileri bugün (22 Haziran 2015), TOBB (Türkiye Odalar Borsalar Birliği) Ankara’da düzenlenen ödül töreniyle ilan edildi.

Törende konuşma yapan Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Sayın Rauf Engin Soysal, söz konusu ödüllerin şirketlerimizin Avrupa pazarlarındaki itibarlarına büyük katkı sağlayacağını ve Avrupa Birliği ile katılım müzakereleri yürüten ülkemizde çevre standartlarına uyum konusunda güçlü bir teşvik unsuru olacağını umduklarını dile getirdi.

Avrupa Birliği Çevre Ödülleri, çevre dostu yönetim, uygulama ve ürünlere öncülük eden işletmelerin başarılarını takdir etmek ve diğer firmaların da bu anlayışı benimsemelerini desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından düzenleniyor. Söz konusu ödül programı, Avrupa Birliği'nin 28 üye ülkesinden ve üyelik müzakerelerini yürüten Türkiye'den gelen başvurulara açıktır.

AB Çevre Ödüllerine ilişkin süreç, ulusal çevre ödülleri dikkate alınarak yürütülmekte olup, yalnızca ulusal düzeyde ödül kazanmış şirketler, Avrupa Birliği nezdindeki program kapsamında yarışma hakkını elde edebiliyor.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/06/2015 / Hit: 11,832

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı