ENGLISH
  Güncelleme: 09/06/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın Dünya Akreditasyon Günü Mesajı

Her yıl 9 Haziran tarihinde dünya çapında kutlanmakta olan Dünya Akreditasyon Günü, bu yıl Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) ve Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) tarafından belirlenen “Akreditasyon: Sağlık ve Sosyal Bakımın Sağlanmasına Destek” teması ile kutlanmaktadır. 

Sağlık ve sosyal bakım alanındakiakreditasyon, hastalara, ailelere, yetkili otoritelere ve ilgili taraflara sağlık ve sosyal bakım hizmetleri alanında sunulan hizmetlerin belirlenmiş standartlara uygunluğu konusunda güvence verilmesini sağlamaktadır. TÜRKAK bu sektörün  ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak, deney ve kalibrasyon laboratuvarlarının, tıbbi laboratuvarların, muayene ve belgelendirme kuruluşlarının akreditasyon işlemlerini uluslararası kurallara uygun olarak gerçekleştirmektedir.

TÜRKAK tarafından sunulan akreditasyon hizmeti kapsamında yurtiçi ve yurtdışında binin üzerinde kuruluş akredite edilmiştir. Sunduğu uluslararası kabul görmüş akreditasyon hizmeti ile TÜRKAK, üretici, sanayici ve ihracatçıların uygunluk değerlendirme alanında dış ülkelere bağımlılığını sona erdirmiş, ayrıca ülkemizde üretimin kalite ve standartlarının yükseltilmesine ve ihracatın artmasına katkı sağlamıştır.

Başta Sağlık ve Sosyal Bakım Hizmetleri sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlar olmak üzere, ülkemizdeki ve uluslararası alandaki tüm paydaş kurum ve kuruluşların 9 Haziran Dünya Akreditasyon Gününü kutlarım.



Güncelleme: 09/06/2015 / Hit: 6,193

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı