ENGLISH
  Güncelleme: 26/05/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Letonya’yı Ziyareti ve AB Konseyi Genişleme Grubu Toplantısına Katılımı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Avrupa Birliği Letonya Dönem Başkanlığı’nın davetine icabetle 27-28 Mayıs 2015 tarihlerinde Letonya’nın başkenti Riga’yı ziyaret edecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Riga’yı ziyaretinde, Avrupa Birliği’nin genişleme politikalarının üye ülkelerce ele alındığı Avrupa Birliği Konseyi Genişleme Grubu (COELA) toplantısına katılarak, hitapta bulunacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Riga’da ayrıca Letonya Parlamentosu Başkanı Ināra Mūrniece tarafından kabul edilecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, AB Konseyi Genişleme Grubu toplantısı vesilesiyle Riga’da ayrıca Sırbistan’ın AB katılım müzakerelerinden sorumlu Başmüzakerecisi Tanja Miščević ve Karadağ’ın Avrupa ile Bütünleşmeden sorumlu Devlet Sekreteri ve Başmüzakerecisi Aleksandar Andrija Pejović ile ikili temaslarda bulunacak, Letonya Dışişleri Devlet Sekreteri Büyükelçi Andrejs Pildegovics’in onuruna vereceği çalışma yemeğine iştirak edecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır’ın Riga’daki temaslarında, Türkiye-AB ilişkileri ve üyelik müzakerelerimiz başta olmak üzere Letonya, Sırbistan ve Karadağ ile ikili ilişkilerimiz hakkında da görüş alışverişinde bulunulacaktır.



Güncelleme: 26/05/2015 / Hit: 7,176

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı