ENGLISH
  Güncelleme: 06/07/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Strazburg ve Brüksel’i Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı (AECR) tarafından Avrupa Parlamentosu’nda verilecek iftara katılmak üzere 7 Temmuz 2015 tarihinde Strazburg’a bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Strazburg’da ayrıca, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu üyesi Johannes Hahn, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ve Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ile görüşecek; Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenecek Srebrenitsa Soykırımı anma törenine katılacaktır. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın, AECR’nin iftar programı münasebetiyle Strazburg’da bulunacak olan Katar Dışişleri Bakanı Sheikh Khalid Bin Mohammad Al Attiyah’la da biraraya gelmesi öngörülmektedir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Strazburg’dan Brüksel’e geçerek, Adalet, Tüketiciler ve Cinsiyet Eşitliğinden sorumlu AB Komisyonu üyesi Vera Jourova, ve İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden sorumlu AB Komisyonu üyesi Christos Stylianides ile görüşmelerde bulunacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Brüksel’de ayrıca AK Parti Brüksel Temsilciliği tarafından Avrupa’daki kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenecek iftara da katılacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın Strazburg ve Brüksel’deki temaslarında, Avrupa Parlamentosu’ndan ve AB Komisyonu’ndan üst düzey muhataplarla AB üyelik sürecimiz, Türkiye-AB ilişkileri ve Suriye krizinin insani etkileri hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.



Güncelleme: 06/07/2015 / Hit: 5,110

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı