ENGLISH
  Güncelleme: 20/05/2015

Gençlik Zirvesi Etkinliği Sayın Bakanımızın Katılımı ile Düzenleniyor

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı tarafından yürütülmekte olan “Gençlik Katılımı İçin İşbirliği Projesi” kapsamında gerçekleştirilen Gençlik Zirvesi etkinliği Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Sayın Volkan Bozkır ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Sayın Topbaş’ın ardından sözü alan Sayın Bozkır, konuşmasında “Cumhuriyetimizin ilanından sonraki ülkemizin en önemli çağdaşlaşma projesi olan Avrupa Birliği üyeliği hedefimize ancak güçlü, aktif ve katılımcı bir sivil toplum sayesinde başarıyla ulaşabileceğimizin farkındayız. Bu sebeple Bakanlık olarak sivil toplum kuruluşlarımıza büyük önem atfediyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından program “Demokratikleşme Sürecine Gençlerin Katılımı Paneli” ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının sunumları ile devam etti.

Gençlik Katılımı İçin İşbirliği Projesi Türkiye ve AB sivil toplumları arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi amacıyla Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından geliştirilen “AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu III Programı” Siyasi Kriterler Bileşeni kapsamında finanse edilmektedir. Projenin toplam bütçesi yaklaşık olarak 150.000 Avro olup, 10 aylık bir süre içerisinde Bağcılar ve Zeytinburnu Belediyeleri ile The İntercultural Communication and Leadership School (İtalya) işbirliğinde yürütülmektedir. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/05/2015 / Hit: 4,867

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı