ENGLISH
  Güncelleme: 18/05/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Brüksel’i Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, 53. Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısına katılmak ve AB Komisyonu ile temaslarda bulunmak üzere 17-18 Mayıs 2015 tarihlerinde Brüksel’i ziyaret etti.

Bakan Bozkır Brüksel ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn ile akşam çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Bakan Bozkır ayrıca,  Türkiye ve AB arasındaki ortaklık ilişkisinin en üst düzeyli organı olan Türkiye-AB Ortaklık Konseyi’nin 53. Toplantısına katıldı. (Detaylı bilgi için:http://www.ab.gov.tr/index.php?p=49975&l=1)

Bakan Bozkır Brüksel’de İşler, Büyüme, Yatırım, Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ve Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu AB Komisyonu Üyesi Dimitris Avramopoulos ile de ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

53. Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısında ve Bakan Bozkır’ın diğer temaslarında, Türkiye-AB ilişkileri her alanda etraflı şekilde ele alındı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 18/05/2015 / Hit: 5,032

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı