ENGLISH
  Güncelleme: 15/05/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Brüksel’i Ziyareti ve 53. Türkiye-AB Ortaklık Konseyi Toplantısına Katılımı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, 53. Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısına katılmak ve AB Komisyonu ile temaslarda bulunmak üzere 17-18 Mayıs 2015 tarihlerinde Brüksel’i ziyaret edecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Brüksel ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile akşam çalışma yemeğinde biraraya gelecek; Türkiye ve AB arasındaki ortaklık ilişkisinin en üst düzeyli organı olan Türkiye-AB Ortaklık Konseyi’nin 53. Toplantısına katılacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Brüksel’de ayrıca İşler, Büyüme, Yatırım, Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen’le ve Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu AB Komiseri Dimitris Avramopoulos’la ayrı ayrı görüşmelerde bulunacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Brüksel Başkonsolosluğumuzun yenilenen binasının açılış törenine de iştirak edecektir.

53. Ortaklık Konseyi toplantısında ve Bakan Bozkır’ın diğer temaslarında, Türkiye-AB ilişkileri her alanda etraflı şekilde ele alınacaktır.



Güncelleme: 15/05/2015 / Hit: 6,501

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı