ENGLISH
  Güncelleme: 09/05/2015

Avrupa Birliği Bakanlığı, 9 Mayıs Avrupa Gününü Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliğiyle Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’da kutluyor

Avrupa Birliği Bakanlığı, 9 Mayıs Avrupa Gününü AB Türkiye Delegasyonu ile işbirliği içerisinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’da çeşitli etkinliklerle kutladı. 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında bu illerde açılan standlarda Avrupa Birliği Bakanlığı uzmanları Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik süreci konusunda bilgilendirmede bulundu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 9 Mayıs Avrupa günü kapsamında düzenlenen İktisadi Kalkınma Vakfı’nın 50. Yılını kutlama etkinliğine katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Bakan Bozkır İKV’nin 50. Yılını ve 9 Mayıs Avrupa Gününü tebrik etti.

Avrupa Birliği Bakanlığı 9 Mayıs Avrupa Gününü Ankara’da Seğmenler Parkında, İstanbul’da Kadıköy İskele Meydanında, İzmir’de Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde ve Antalya’da Cumhuriyet Meydanında açtığı standlar ile halkımızla birlikte kutladı. Halkın büyük ilgi gösterdiği standlarda Bakanlığımız yayınları dağıtılarak ülkemizin AB adaylık süreci ile ilgili bilgilendirme sohbetleri gerçekleştirildi.

Ankara Seğmenler Parkı

İstanbul Kadıköy İskele Meydanı

Antalya Cumhuriyet Meydanı

Ankara’da Seğmenler Parkı’ndaki etkinliklerin yanı sıra Ankara Hipodromu’nda Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Jokey Kulübü tarafından, 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları kapsamında "AB Bakanlığı Koşusu" düzenlendi. Jokeyi Selim Kaya olan Tatvan İncisi isimli atın kazandığı koşu sonrası kupayı, kazanan atın sahibi Hikmet Kızılca’ya Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel verdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 09/05/2015 / Hit: 6,799

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı