ENGLISH
  Güncelleme: 05/05/2015

Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programları İstanbul Bilgilendirme Toplantısı AB Bakanı Volkan Bozkır’ın Katılımı ile Yarın Yapılacak

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları ile Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki muadilleri arasında işbirliği ve diyaloğun güçlendirilmesi amacıyla yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın 2015 yılı teklif çağrılarına ilişkin İstanbul bilgilendirme toplantısı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın katılımı ile 6 Mayıs 2015 tarihinde saat 10:00-17:00 arasında İstanbul Point Barbaros Otel’de düzenlenecektir. Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve meslek kuruluşlarının temsilcilerinin katılım sağlayacağı toplantıda hibe programları ve proje hazırlık süreçleri ile ilgili katılımcılara detaylı bilgi verilecektir. 

Avrupa Birliği Bakanlığı 2015 yılı başında yayımladığı dokuz farklı hibe programı ile sivil toplum kuruluşlarının projelerine 11 milyon Avro destek sağlayacaktır. AB müzakere sürecinin önemli öncelik alanları arasında olan çevre; enerji; tüketicinin ve sağlığın korunması; adalet, özgürlük ve güvenlik; iş kurma hakkı ve hizmet sunumu serbestisi; bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu; işletme ve sanayi politikası; tarım ve balıkçılık ve eğitim başlıklarında geliştirilecek projelere sağlanacak destek ile Türkiye ve AB üyesi ülkelerdeki sivil toplum kuruluşları arasında kalıcı diyalog ve işbirliği temin edilmesi hedeflenmektedir. Katılım Öncesi AB Mali Yardım Aracı kapsamında finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu hibe programları kapsamında sivil toplum kuruluşlarına proje başına en fazla 150.000 Avro destek sağlanacaktır. Geliştirilecek projelerde Türkiye’den sivil toplum kuruluşlarının AB üyesi ülkeleden sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalarda bulunmaları gerekmektedir. Projeler için başvurular program konusuna göre Mayıs ayı sonunda veya Haziran ayı başında sona erecektir.

Sivil Toplum Diyaloğu hibe programları bilgilendirme günleri ve programlar hakkında detaylı bilgiye Avrupa Birliği Bakanlığı (www.ab.gov.tr) ile Sivil Toplum Diyaloğu Programı (www.siviltoplumdiyalogu) internet sitetelerinden ulaşılabilir. 

Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Projesi Hakkında Bilgi:

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının Avrupa Birliği ülkelerindeki muadilleriyle işbirliğini ve diyaloğunu artırmak amacıyla "Sivil Toplum Diyaloğu" hibe programları uygulanmaktadır. 2008 yılından  bu yana uygulamaya konulan sivil toplum diyaloğu programları çerçevesinde sivil toplum kuruluşları tarafından geliştirilen 271 projeye yaklaşık 32 milyon Avro hibe desteği verilmiştir.

Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu programının 2008-2009 yılları arasında uygulanan ilk bölümünde belediyeler, üniversiteler, meslek örgütleri ve gençlik girişimleri tarafından yürütülen 119 projeye toplam 19,5 milyon Avro hibe desteği verilmiştir. Programın 2010-2012 yılları arasında uygulanan ikinci ayağında ise “Tarım ve Balıkçılık”, “Kültür ve Sanat” ve “Mikro Hibe” bileşenleri altında uygulanan 97 projeye yaklaşık 5,3 milyon Avro kaynak aktarılmıştır. 

2014 yılında hayata geçirilen programın üçüncü aşamasında ise Siyasi Kriterler ve Medya bileşenlerinde Türkiye’deki ve AB’deki sivil toplum ve medya kuruluşları tarafından geliştirilen 55 projeye yaklaşık 7 milyon Avro hibe desteği sağlanmıştır. Söz konusu hibe projelerinin uygulanmasına 2015 yılı itibarıyla devam edilmektedir.

Sivil Toplum Diyaloğu programının dördüncü uygulamasında ise dokuz farklı müktesebat başlığı ve politika alanında sivil toplum kuruluşlarıa yaklaşık 11 milyon Avro hibe desteği sağlanacaktır. Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programları ile ilgili ayrıntılı bilgi www.siviltoplumdiyalogu.org internet sitesinde yer almaktadır.



Güncelleme: 05/05/2015 / Hit: 6,387

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı