ENGLISH
  Güncelleme: 30/04/2015

Türkiye-AB Ortaklık Komitesi 123.Kez Toplandı

Türkiye ile o dönemki Avrupa Ekonomik Topluluğu arasında 1 Aralık 1964 tarihinde yürürlüğe giren Ankara Anlaşması kapsamında kurulan Türkiye-AB Ortaklık Komitesi’nin 123. Toplantısı 30 Nisan 2015 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirildi.

Türkiye- AB İlişkilerinin teknik düzeyde takibini yürüten Ortaklık Komitesi, ortaklık ilişkisi ve müzakere sürecindeki son gelişmeleri ve sorunları ele aldı.

okk

123. Ortaklık Komitesi’nin gündemi kapsamında “Müzakere Süreci”nin yanı sıra, “Siyasi ve Ekonomik Kriterler", “Üst Düzey Ekonomik Diyalog”, “Adalet ve İçişleri”, “Çevre ve İklim Değişikliği”, “Enerji Diyalogu”, “Ulaştırma”, “Gümrük Birliği ve Ticaret Konuları”, “Vergilendirme” ve “Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı” başlıkları görüşüldü.

Toplantıya ülkemiz temsilcilerinin yanı sıra, AB üyesi devletler ile AB Konseyi ve AB Komisyonu’nun yetkilileri katıldı.

Avrupa Birliği Nezdindeki Daimi Temsilcimiz Büyükelçi Selim Yenel başkanlığındaki Türk heyeti, Ortaklık Komitesi çalışmalarının koordinasyonunu yürüten Avrupa Birliği Bakanlığının yanı sıra, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, MASAK, Merkez Bankası, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı temsilcilerinden oluştu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 30/04/2015 / Hit: 4,898

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı