ENGLISH
  Güncelleme: 08/04/2015

Avrupa Birliği Bakanlığı 2015 Genç Çevirmenler Yarışması Sertifika Töreni Basın Duyurusu

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI 2015 YILI GENÇ ÇEVİRMENLER YARIŞMASI SERTİFİKA TÖRENİ

 

2015 YILI GENÇ ÇEVİRMENLERİ ÖDÜLLERİNİ ALMAK ÜZERE ANKARA’YA GELİYOR

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen 2015 Yılı Genç Çevirmenler Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere 8 Nisan 2015 tarihinde saat 16.00’da Avrupa Birliği Bakanlığı’nda düzenlenecek olan törende sertifikaları verilecek.

21 Şubat 2015 tarihinde bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmanın amacı, üniversitelerin “Mütercim-Tercümanlık” ve “Çeviribilim” bölümlerinde okuyan öğrencilerin Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecine ilişkin olarak farkındalıklarını artırmak ve bu alanda ihtiyaç duyulacak çevirmenlerin yetişmesine katkıda bulunmak.

Her bölümden üçer öğrencinin katılabildiği ve üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği yarışmada, 52’si İngilizce, 24’ü Almanca, 15’i Fransızca dillerinde olmak üzere toplam 91 öğrenci yarıştı. Katılım sağlayan üniversiteler arasında Ardahan Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor. Öğrenciler yarışmada, AB ile ilgili bir metni Türkçe’ye çevirdiler.

“Avrupa Birliği Bakanlığı Genç Çevirmenler Yarışması”nda, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde dereceye giren 9 genç çevirmen, 15-17 Nisan tarihleri arasında AB’nin Brüksel’de yerleşik çeviri birimlerine yapılacak çalışma ziyaretiyle ödüllendirilecek. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Güncelleme: 08/04/2015 / Hit: 6,621

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı