ENGLISH
  Güncelleme: 28/03/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Roma Temaslarını Tamamladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, 25-27 Mart 2015 tarihlerinde İtalya’nın başkenti Roma’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Bozkır, Roma ziyareti çerçevesinde, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Lapo Pistelli ve İtalya’nın Başbakanlık nezdinde AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Sandro Gozi ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

İtalya Temsilciler Meclisi AB Politikaları Komisyonu ile İtalya Senatosu AB Politikaları Komisyonu’na hitap eden Bakan Bozkır, İtalya’nın önde gelen düşünce kuruluşlarından İtalya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IAI) tarafından düzenlenen seminere de konuşmacı olarak katıldı.

Bakan Bozkır ayrıca, Toskana Bölgesi'nin Başkanı Enrico Rossi, Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella ve İtalya Temsilciler Meclisi NATO Parlamenter Asamblesi Heyet Başkanı Andrea Manciulli ile temaslarda bulunarak, Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella’nın onuruna verdiği akşam yemeğine iştirak etti.

Bakan Bozkır İtalya ziyareti kapsamında, “Turkey in Europe Now” adlı derneğin yöneticileri ile de bir araya geldi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın İtalya temaslarında, AB katılım müzakerelerimiz başta olmak üzere Türkiye-AB ve Türkiye-İtalya ikili ilişkileri kapsamlı olarak ele alındı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/03/2015 / Hit: 6,280

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı