ENGLISH
  Güncelleme: 23/03/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Roma Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere 25-27 Mart 2015 tarihlerinde İtalya’nın başkenti Roma’ya bir ziyaret gerçekleştirecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Roma ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Dışişleri Bakan Yardımcısı Lapo Pistelli, Başbakanlık nezdinde AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Sandro Gozi ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Roma ziyareti çerçevesinde, Temsilciler Meclisi AB Politikaları Komisyonu’na ve Senato AB Politikaları Komisyonu’na hitaplarda bulunacak, İtalya’nın öndegelen düşünce kuruluşlarından IAI (İtalya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü) tarafından düzenlenecek seminere konuşmacı olarak katılacaktır. 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, İtalya ziyareti kapsamında ayrıca, Toskana Bölgesi'nin Başkanı Enrico Rossi, Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella ve İtalya Temsilciler Meclisi NATO Parlamenter Asamblesi Heyet Başkanı Andrea Manciulli’yle temaslarda bulunacak ve Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella’nın onuruna vereceği akşam yemeğine iştirak edecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın İtalya temaslarında,  AB müzakere sürecimiz ve Türkiye-İtalya ikili ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.



Güncelleme: 23/03/2015 / Hit: 6,538

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı