ENGLISH
  Güncelleme: 21/03/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Brüksel Temaslarını Tamamladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, 20-21 Mart 2015 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Brüksel’de bir dizi temasta bulunan Bakan Bozkır, İyileştirilmiş Düzenlemeler, Kurumlararası İlişkiler, Hukukun Üstünlüğü ve Temel Haklar Şartından sorumlu AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile görüştü.

Bakan Bozkır ayrıca, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn ve Avro ve Sosyal Diyalogdan sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Letonya eski Başbakanı Valdis Dombrovskis ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

Bakan Bozkır Çevre, Denizcilik ve Balıkçılıktan sorumlu AB Komisyonu Üyesi Karmenu Vella ve İklim Eylemi ve Enerjiden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Miguel Arias Cañete ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Bozkır Brüksel ziyareti çerçevesinde, Belçika Kralı Philippe’nin German Marshall Fund (GMF) düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen 2015 Brüksel Forumu’nun üst düzey katılımcılarıyla gerçekleştirdiği toplantıya da katıldı.

Bakan Bozkır 2015 Brüksel Forumu kapsamında, “Countering the New Wave of Terrorism at Home and Abroad” ve “Turkey – Bridge or Barrier?”  temalı oturumlarda katılımcılara hitap etti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın AB Komisyonu Üyeleri ile temaslarında, katılım müzakerelerimiz başta olmak üzere Türkiye-AB ilişkileri kapsamlı olarak ele alındı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/03/2015 / Hit: 4,895

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı