ENGLISH
  Güncelleme: 19/03/2015

76. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Toplantısı Ankara’da Yapılıyor

76. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Toplantısı Eşbaşkanlar Sayın Afif Demirkıran ve Sayın Manolis Kefalogiannis başkanlığında, TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Sayın Volkan Bozkır’ın açılış konuşmaları ile başladı.

İlk oturumda, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Sayın Rauf Engin Soysal, AB Dönem Başkanlığı adına Letonya’nın Ankara Büyükelçisi Sayın Atis Sjanīts, AB Komisyonu Strateji ve Türkiye Direktörü Sayın Simon Mordue, “Türkiye-AB İlişkileri: Müzakere Sürecinde Mevcut Durum”a ilişkin görüşlerini KPK üyeleriyle paylaştı.

Toplantının gündeminde “Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı, İslamofobi ve Diğer Her Türlü Ayrımcılıkla Mücadele”, “Medya Özgürlüğü”  ile “Terörizmle Mücadele” konuları yer alıyor.

20 Mart 2015 tarihinde yapılacak son oturumda ise “Türkiye-AB Gümrük Birliği, Serbest Ticaret Anlaşmaları ve Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP)” ve “Türkiye ile AB’nin Dış Politika Alanında İşbirliği” konuları görüşülecek.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/03/2015 / Hit: 6,635

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı