ENGLISH
  Güncelleme: 17/03/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü Mesajı

Bugün, kahramanlık, fedakarlık ve insanlık adına tarihimize altın harflerle yazılmış Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutluyor; bu gururu bizlere yaşatan ve bugünlerimiz için toprağa düşen şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Çanakkale Deniz Zaferi, inancın, kararlılığın, fedakarlığın, birlik ve beraberliğin, teknik olarak ve sayıca üstün olanlar karşısındaki zaferidir. Yurdumuzun her köşesinden, her etnik kökenden ve dini inançtan insanımız Çanakkale’de vatan savunması için buluşmuş, Çanakkale'deki üstün başarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyetimizin de tohumlarını atmıştır.

Çanakkale Zaferi, aynı zamanda insanlığın, centilmenliğin ve barışın zaferidir. Ülkeleri için  savaşmak üzere dünyanın dört bir köşesinden Çanakkale’ye gelenlerin bugün şehitlerimizle yan yana yattıkları Çanakkale, savaşların yıkıcılığı karşısında tüm insanlığa barışın ve kardeşliğin değerini en güçlü şekilde vurgulayan bir abide olmuştur.

Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen, korkusuzca şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen büyük kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve emanetidir. Bu vatana sahip çıkmak, onu daha da kalkındırmak ve müreffeh kılmak aziz şehitlerimize ve gelecek nesillerimize karşı sorumluluğumuzdur.

18 Mart Şehitleri Anma Günümüzde, 40 canını teröre şehit vermiş Dışişleri Bakanlığımıza 40 yıl hizmet etmiş birisi olarak, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tarihimiz boyunca ve günümüzde vatanımızı ve milletimizi canlarından aziz bilerek, üstlendikleri görevleri ifa ederken kendilerini feda etmekten çekinmeyen tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.



Güncelleme: 17/03/2015 / Hit: 5,668

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı