ENGLISH
  Güncelleme: 02/03/2015

Ankara İli IPARD (Katılım Öncesi Yardım Aracı-Kırsal Kalkınma Bileşeni) Yatırımları Toplu Açılış Töreni Gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği (AB) tarafından ülkemize sağlanan katılım öncesi mali yardımlar kapsamında;  tarım, gıda, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanlarında üretici ve girişimcilerin kullanımına yönelik olarak tahsis edilen Katılım Öncesi Yardım Aracı - Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) hibelerinden faydalanarak yatırım gerçekleştiren Ankara ilindeki281 adet yatırım projesinin toplu açılışı, 2 Mart 2015 Pazartesi günü saat 09:30’da JW Marriott Otel’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın teşrifleriyle gerçekleştirilmiştir.



Hâlihazırda uygulamasına devam edilen 2007-2013 dönemi IPARD destekleri çerçevesinde ülkemizdeki çiftçilere, gıda işletmecilerine, kırsal alanda yatırım yapan girişimcilere ve mevcut işletme sahiplerine yaptıkları yatırımlar için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla harcamalarının %50’si ila %65’i oranında hibe desteği kullandırılmaktadır.

IPARD Programı (2007-2013) kapsamında Türkiye’ye 854 milyon Avro AB hibesi tahsis edilmiştir. Eş finansman ilkesi gereği Türkiye Cumhuriyeti katkısı da hesaba katıldığında faydalanıcılara yaklaşık 1.1 milyar Avro hibe imkânı sağlanmıştır.

IPARD kapsamında, Ankara ilinde alınan başvurular üzerinden yapılan değerlendirme sonrasında toplam yatırım değeri 334,2 milyon TL olan 390 proje sözleşmeye bağlanmıştır. Sözkonusu 390 projeye, 208,5 milyon TL destek ödemesi öngörülmüş, hâlihazırda 151,5 milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır.

Yapılan açılış törenindeGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır tarafından proje sahiplerine, IPARD kapsamında hak kazandıkları hibe tutarında temsili çek takdim edilmiştir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 02/03/2015 / Hit: 6,307

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı