ENGLISH
  Güncelleme: 01/03/2015

Ankara İli IPARD (Katılım Öncesi Yardım Aracı - Kırsal Kalkınma Bileşeni) Yatırımları Toplu Açılış Töreni Gerçekleştirilecektir

Avrupa Birliği (AB) tarafından ülkemize sağlanan katılım öncesi mali yardımlar kapsamında;  tarım, gıda, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanlarında üretici ve girişimcilerin kullanımına yönelik olarak tahsis edilen hibe destekleri, Katılım Öncesi Yardım Aracı - Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) altında verilmektedir.

Hâlihazırda uygulamasına devam edilen 2007-2013 dönemi IPARD destekleri çerçevesinde ülkemizdeki çiftçilere, gıda işletmecilerine, kırsal alanda yatırım yapan girişimcilere ve mevcut işletme sahiplerine yaptıkları yatırımlar için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla harcamalarının %50’si ila %65’i oranında hibe desteği kullandırılmaktadır.

IPARD Programı (2007-2013) kapsamında Türkiye’ye yaklaşık 800 milyon Avro AB hibesi tahsis edilmiştir. Eş finansman ilkesi gereği Türkiye Cumhuriyeti katkısı da hesaba katıldığında faydalanıcılara yaklaşık 1.1 milyar Avro hibe imkânı sağlanmıştır.

Gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyette bulunan üreticiler veya bu sektörlerde yatırım yapmak isteyen girişimciler ile kırsal alanda belirli yerel ürünlerin üretimi, kırsal turizm, kültür balıkçılığı gibi çeşitli alanlarda yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın yararlanabildiği IPARD Programı kapsamında bugüne kadar değerlendirmesi tamamlanan 12 başvuru çağrı ilanı kapsamında toplam yatırım tutarı 3,8 Milyar TL olan 7909 projeyle hibe sözleşmesi imzalanmış, bu projelere 2,2 Milyar TL hibe desteği sağlanması öngörülmüştür. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, Ankara ili dâhilinde hibe desteği almaya hak kazanmış projelere yönelik olarak düzenlenecek “Ankara İli IPARD Yatırımları Toplu Açılış Töreni”, 2 Mart 2015 Pazartesi günü saat 09:30’da JW Marriott Otel’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecektir.



Güncelleme: 01/03/2015 / Hit: 6,719

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı