ENGLISH
  Güncelleme: 04/03/2015

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu-IV Hibe Programı Duyuruldu

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Türkiye ve AB sivil toplumları arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi amacıyla geliştirilen “AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu-IV Projesi” çerçevesinde “Çevre”, “Enerji” ve “Tüketicinin ve Sağlığın Korunması” Hibe Programlarının teklif çağrısı 24 Şubat 2015 tarihi itibarıyla yayımlanmıştır.

Söz konusu üç hibe programı kapsamında uygun başvuru sahibi kuruluşların geliştireceği projeler aracılığıyla Türkiye ve AB üye ülke sivil toplumları arasında güçlü bağlar kurulması ve işbirliğinin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Çevre Hibe Programı kapsamında uygun başvuru sahipleri doğanın korunması ve iklim eylemi konularında; Enerji Hibe Programı kapsamında enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve elektrik ve doğalgaz konularında ve son olarak Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı kapsamında ise tüketici hakları ve halk sağlığı konularında projeleri hayata geçirebilecektir.

Hazırlanacak projeler için son başvuru tarihi 25 Mayıs 2015 olup, başvurular Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne yapılacaktır.

Çevre Hibe Programının toplam bütçesi yaklaşık 1,8 milyon Avro; Enerji Hibe Programının toplam bütçesi 1 milyon Avro ve Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programının toplam bütçesi 1 milyon Avro olup, her üç programda da proje başına asgari olarak 50 bin Avro, azami olarak da 150 bin Avro hibe desteği sağlanacaktır.

AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu-IV kapsamında duyurusu yapılan üç programın da dâhil olduğu toplam 9 ayrı hibe programının kamuoyuna duyurusu yapılacaktır. Bu nedenle bileşenlerin son başvuru tarihleri farklılık gösterecektir.

“Adalet, Özgürlük ve Güvenlik”, “İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi”, “Eğitim”, “Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu”, “İşletme ve Sanayi Politikası” ve “Tarım ve Balıkçılık” Hibe Programlarının da duyurusunun önümüzdeki haftalarda yapılması öngörülmektedir.

Toplam bütçesi yaklaşık 11 milyon Avro olan 9 hibe programı kapsamında yaklaşık 75 projeye hibe desteği sağlanması öngörülmektedir.

Sivil Toplum Diyaloğu-IV kapsamındaki hibe programlarından faydalanılabilmesi için, projelerde AB ve Türkiye’deki kuruluşlar arasında ortaklık kurulması şartı bulunmaktadır. Çevre, Enerji ile Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programları kapsamında Türkiye’den başvuru yapan STK’ların AB Üyesi Ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile ortak projeler geliştirmeleri zorunludur. Benzer şekilde AB üyesi ülkelerden başvuru yapacak kar amacı gütmeyen kuruluşların da eş-başvuran olarak Türkiye’den STK’larla ortak bir proje geliştirerek başvurmaları gerekmektedir.  Bu şartın sağlanması halinde AB Aday Ülkelerinden kar amacı gütmeyen kuruluşlar da geliştirilen projelerde eş-başvuran olarak yer alabileceklerdir.  

Hibe başvuru rehberlerine ve detaylı bilgilere buradan ulaşılabilmektedir.

Çevre Hibe Programı - Hibe Başvuru Dokümanları

Çevre Hibe Programı Hibe Rehberi Türkçe

Enerji Hibe Programı - Hibe Başvuru Dokümanları

Enerji Hibe Programı Hibe Rehberi Türkçe

Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı - Hibe Başvuru Dokümanları

Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı - Hibe Rehberi Türkçe


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 04/03/2015 / Hit: 17,881

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı