ENGLISH
  Güncelleme: 23/02/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Helsinki Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja’nın davetine icabetle resmi temaslarda bulunmak üzere 25-26 Şubat 2015 tarihlerinde Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye bir ziyaret gerçekleştirecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, Helsinki ziyaretinde, Finlandiya Parlamentosu Başkanı Eero Heinäluoma tarafından kabul edilecek,  Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ve Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toivakka ile ayrı ayrı görüşecektir. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja’nın onuruna vereceği çalışma yemeğine de katılacaktır. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Finlandiya Parlamentosu Dışişleri ve AB Komiteleri oturumlarına katılarak üyelerine hitap edecek, ayrıca Komite Başkanlarıyla da görüşmelerde bulunacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Helsinki ziyareti çerçevesinde, Finlandiya’nın önde gelen düşünce kuruluşu "Paasikivi Society"nin düzenleyeceği toplantıda "Turkey in Europe: Opportunities vs Challenges" başlıklı bir konuşma yapacaktır. AB Bakanı Bozkır ayrıca, Finlandiya’da yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Helsinki ziyaretinde, Türkiye-AB ve Türkiye-Finlandiya ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.



Güncelleme: 23/02/2015 / Hit: 6,113

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı