ENGLISH
  Güncelleme: 20/02/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'ın Reform Eylem Grubu (REG) İkinci Toplantısı'na Katılımı Hakkında Basın Duyurusu

Siyasi reformlar, Cumhuriyetimizin ilanından sonraki en büyük çağdaşlaşma projesi olan Avrupa Birliği katılım sürecinin en önemli unsurlarından birini oluşturmaktadır.

Siyasi reform tasarılarının hazırlanması, TBMM’den geçirilmesi ve uygulamaya yansıtılması aşamalarında aktif bir rol oynayan ve Bakanlar Kurulumuzun onayı ile yeniden yapılandırılarak çalışmalarına devam eden Reform Eylem Grubu ilk toplantısını 8 Kasım 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirmişti.

Reform Eylem Grubu’nun ikinci toplantısı ise 20 Şubat 2015 tarihinde saat 9.00’da Ankara Palas Devlet Konukevi’nde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam’ın katılımları ile Dışişleri Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Toplantıda, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci kapsamında Siyasi Kriterler, Yargı ve Temel Haklar Faslı (23. Fasıl) ve Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Faslı (24. Fasıl) konularında kaydedilen gelişmeler değerlendirilerek, önümüzdeki süreçte güncel gelişmeler ışığında öncelikli olarak ele alınabilecek konular görüşülecektir.



Güncelleme: 20/02/2015 / Hit: 5,968

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı