ENGLISH
  Güncelleme: 19/02/2015

Avrupa Birliği Bakanlığı İzmir Temsilciliği Açılıyor, Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi Sivil Toplum Kuruluşları İle Birlikte Değerlendiriliyor

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın İstanbul ve Antalya’dan sonra üçüncü temsilciliği, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın katılımlarıyla 19 Şubat Perşembe günü İzmir’de açılıyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı aynı gün,  Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda, İzmirli sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları ve üniversitelerin temsilcilerinin katılımıyla “Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi” konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı düzenleyecektir.

Toplantıda, AB üyelik sürecimizde Türkiye’nin değişim ve dönüşümüne büyük katkıda bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri,  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’a, “Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi” ile ilgili görüş ve önerilerini ilk elden sunma fırsatını bulacaktır.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından “Güçlü bir sivil toplum ve güçlü bir Türkiye” anlayışıyla düzenlenen diyalog toplantılarının ilki,  400’e yakın sivil toplum kuruluşundan 2000’den fazla temsilcinin katılımıyla 26 Kasım 2014 tarihinde İstanbul’da düzenlenmişti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır toplantı kapsamında Yeni AB İletişim Stratejisi ve müzakere sürecimize ilişkin değerlendirmelerini paylaştıktan sonra, samimi bir diyalog ortamında katılımcılar ile görüş alışverişinde bulunacaktır.

Toplantıda ayrıca, Yeni AB İletişim Stratejisi çerçevesinde yürütülecek projelerin finansmanı ile ilgili olarak, Erasmus+ Programı ve AB Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme sunumları yapılacaktır.

Toplantının programı aşağıda sunulmaktadır.

Avrupa Birliği Bakanlığı

Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi

Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı

19 Şubat  2015, Perşembe

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi

Yunus Emre Salonu

Mithatpaşa Caddesi No: 92/A Konak/İzmir

13.00 - 14.00                        Kayıt

14.00 - 14.10                        Açılış

14.10 -14.30                         Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın Konuşması

14.30 - 18.00                        Soru-Cevap                    

16.30- 18.00                         Eş Zamanlı Bilgilendirme Toplantıları

1.     Avrupa Birliği Fonları ve STK’lar Bilgilendirme Toplantısı (Tiyatro Salonu )

2014-2020 döneminde AB Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında Türkiye’ye yaklaşık 4,5 milyar Avroluk bir destek sağlanacaktır. Söz konusu kaynağın 180 milyon Avrosu sivil toplumun ve sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi ile kamu-sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesi için kullanılacaktır. Bu kapsamda, 2015 yılında Sivil Toplum Diyaloğunun geliştirilmesine ayrılan kaynak 11 Milyon Avro’dur. Program kapsamında, UFUK 2020 de dâhil olmak üzere sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve yerel yönetimlerin faydalanabileceği fırsatlar, fonlar ve hibeler hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

  1. 2.         Erasmus+ Programı Bilgilendirme Toplantısı  (A.Adnan Saygun Salonu )

Her yaştan vatandaşımızın Avrupa ülkelerinin vatandaşları ile eğitim ve gençlik projelerinde bir araya gelebilmesi için Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2004 - 2013 yılları arasında yaklaşık 24 bin projeye 600 milyon Avronun üzerinde hibe tahsis edilmiş ve 81 ilimizden 300 binden fazla vatandaşımız ise yurt dışında eğitim ve işbirliği çalışmalarına katılmıştır.

Tüm vatandaşlarımıza 2014-2020 döneminde Avrupa’da ücretsiz eğitim, staj ve gönüllülük fırsatları sağlayacak, ülkemize tahsis edilecek yaklaşık tutarı 900 milyon Avro olan, yeni adı ile Erasmus+ Programına ilişkin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından bilgilendirme yapılacaktır.

Not : Türkiye - Avrupa Birliği ilişkileri kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajans ve TÜRKAK tarafından açılacak standlarda katılımcılara doğrudan bilgilendirmede bulunulacaktır.



Güncelleme: 19/02/2015 / Hit: 9,765

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı