ENGLISH
  Güncelleme: 16/02/2015

“Mesleki Eğitimin Kalitesinin ve Gençlerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi Açılış Toplantısı”

17 Şubat 2015 tarihinde Ankara Bilkent Otel’de saat: 10:00’da Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le birlikte “Mesleki Eğitimin Kalitesinin ve Gençlerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi Açılış Toplantısı”na katılım sağlayacaktır.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında finanse edilecek 25 milyon Avro bütçeli Mesleki Eğitimin Kalitesinin ve Gençlerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi ile Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Hareketlilik projelerine ilave hibe desteği sağlanacaktır. 

Proje ile 2014 yılında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Programı mesleki eğitim kapsamında desteklenen 229 projeye ilave olarak 323 projeye daha kaynak tahsis edilmiştir. Bu projeler aracılığıyla 10.000’den fazla mesleki eğitim öğrencisi ve personeline Avrupa’da mesleki bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirme imkânı sunulacaktır. Proje ile ayrıca, meslek eğitimin kalitesinin ve cazibesinin artırılmasına katkı sağlanacak ve kurumlar arasında işbirliği güçlendirilecektir.



Güncelleme: 16/02/2015 / Hit: 10,344

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı