ENGLISH
  Güncelleme: 06/02/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Vaşington Temaslarını Tamamladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, 3-6 Şubat 2015 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Vaşington’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Bozkır, Vaşington ziyareti kapsamında, ABD Kongre Üyeleri tarafından 1953 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve ABD Başkanı Barack Obama ile çeşitli ülkelerden üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleşen “National Prayer Breakfast” adlı etkinliğe katıldı.

Bakan Bozkır ayrıca, ABD ve AB arasında halen müzakereleri devam eden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’nın (TTIP) ülkemize olası etkileri hakkında ABD yönetimi ve ABD Kongre Üyeleriyle resmi görüşmelerde bulundu. Bakan Bozkır bu çerçevede, ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Eşbaşkanlarından Ed Whitfield, Steve Cohen ile görüştü.

Bakan Bozkır ayrıca, ABD Temsilciler Meclisi TTIP Dostluk Grubu Eşbaşkanlarından William Keating ile bir araya geldi. 

      

Bakan Bozkır, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’nın ülkemize ve AB ile mevcut Gümrük Birliğimize olası etkileri hakkında “German Marshall Fund” düşünce kuruluşunda bir konferans verdi.

Vaşington ziyareti sırasında, Vaşington Büyükelçiliğimiz evsahipliğinde düzenlenen resepsiyona katılan Bakan Bozkır, Vaşington ve civarında üniversite öğrenimi gören vatandaşlarımız ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Vaşington ziyaretinde, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması müzakereleri başta olmak üzere AB katılım müzakerelerimiz,Türkiye-AB ve Türkiye-ABD ikili ilişkileri kapsamlı olarak ele alındı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/02/2015 / Hit: 5,939

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı