ENGLISH
  Güncelleme: 26/01/2015

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raporu’nun ilk taslağına ilişkin Türkiye’nin değerlendirmeleri AB yetkililerine iletildi

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi’nin 2014 Yılı Türkiye Raporuna ilişkin taslak metin Avrupa Parlamentosu’nda görüşülmeye başlanmıştır. Rapor taslağı Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raportörü Sosyal Demokrat Gruptan Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesi Kati Piri tarafından hazırlanmıştır.

İlk raporla ilgili değerlendirmemiz ve Raporun, Türkiye-AB ilişkilerine katkıda bulunacak şekilde objektif ve dengeli bir içeriğe sahip olmasına yönelik görüşlerimiz ve katkılarımız öncelikle Raportör Kati Piri’ye, ayrıca Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’ye, Avrupa Parlamentosu’nda bulunan siyasi grupların başkanlarına, Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu eşbaşkanlarına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır tarafından yazılı olarak iletilmiştir.

Türkiye’nin ve Avrupa Birliği’nin ortak çalışmasıyla ortaya çıkarılacak, dengeli, objektif ve önyargılardan uzak bir Rapor ülkemizin AB üyelik sürecinin ilerletilmesine katkıda bulunacaktır. Bu amaca yönelik olarak, başta Avrupa Parlamentosu’nda olmak üzere Avrupa Birliği’nin yetkili makamlarıyla temaslarımız devam edecektir.



Güncelleme: 26/01/2015 / Hit: 6,722

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı