ENGLISH
  Güncelleme: 24/01/2015

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Başbakan Ahmet Davutoğlu’na refakaten Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu’na katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Davos Ekonomik Forumu’nun (WEF) 45. Toplantısına ülkemizi temsilen katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na refakat etti.

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen programda Başbakan Davutoğlu’na refakat eden heyette Bakan Bozkır’ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay da yer aldı.

Programın ilk gününde Dünya Ekonomik Forumu “Türkiye’nin G20 Vizyonu” adlı özel oturumunda bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, ayrıca “Borsa İstanbul: Yatırımcılar için Neden Türkiye? Neden Borsa İstanbul” toplantısının kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Avusturya Başbakan Yardımcısı Reinhold Mitterlehner ile de birer görüşme gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, Arap kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelerek programın ilk gününü tamamladı.

Programın ikinci gününde WEF kapsamında “G20 Ajandasını Geliştirmek” adlı oturumda konuşan Başbakan Davutoğlu, Finlandiya Başbakanı Alexander Stubb, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vučić ve Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Başbakan Davutoğlu’na görüşmelerinde refakat eden AB Bakanı Volkan Bozkır ise programın ikinci gününde "Avrupa'ya Bakış" oturumuna Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Werner Hoyer, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Finlandiya eski Başbakanı Jyrki Katainen, Polonya Maliye Bakanı Mateusz Szczurek, İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanı Pietro Carlo Padoan ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Hollanda eski Dışişleri Bakanı Frans Timmermans’la birlikte ana konuşmacı olarak katıldı.

Programın son gününde “Çok Kutuplu bir Dünya” başlıklı oturuma konuşmacı olarak katılan Bakan Bozkır, son olarak Zürih’e hareket ederek Başbakan Davutoğlu'na refakaten Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geldi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 24/01/2015 / Hit: 6,288

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı