ENGLISH
  Güncelleme: 24/12/2014

Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve Yerel Düzeyde AB Çalışmaları – 81 İl Vali Yardımcıları Toplantısı Gerçekleşti

“Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve Yerel Düzeyde AB Çalışmaları - 81 İl Vali Yardımcıları Toplantısı” Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır’ın teşrifleriyle, 24 Aralık 2014 tarihinde, Ankara’da gerçekleşti.

“Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi” Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 18 Eylül 2014 tarihinde kamuoyuyla paylaşılmış ve söz konusu Strateji kapsamında “Avrupa Birliği İletişim Stratejisi” hazırlanmıştır. Bu iki strateji doğrultusunda yeni dönemde yerelde yürütülecek AB çalışmaları için yol haritası olarak Yerel Düzeyde AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Eylem Planı hazırlanmıştır.

“Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi” ve “Avrupa Birliği İletişim Stratejisi”nin yerel düzeydeki tamamlayıcısı olarak hazırlanan eylem planı ile yerel düzeyde AB işlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için sürdürülebilir bir çalışma sisteminin oluşturulması hedeflenmektedir.

Gerçekleştirilen oturumlarda toplantıya katılım gösteren 81 ilde görevli İl AB Temas Noktası Vali Yardımcıları ile söz konusu stratejiler, eylem planı ve bu belgeler bağlamında yeni dönemde yürütülecek “Yerelde AB” çalışmaları değerlendirildi.

Yerel Düzeyde AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Eylem Planı metni için tıklayınız.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Özlen Kavalalı tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve Ulusal Eylem Planları sunumuna erişmek için tıklayınız.

Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Koordinatörü Sinan Ayhan tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin Yeni AB İletişim Stratejisi sunumuna erişmek için tıklayınız.

Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü İlksen Hilal Tanrıkut tarafından gerçekleştirilen Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi Sonuçları sunumuna erişmek için tıklayınız.

Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan tarafından gerçekleştirilen Yerel Düzeyde AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Eylem Planı sunumuna erişmek için tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 24/12/2014 / Hit: 6,758

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı