ENGLISH
  Güncelleme: 19/12/2014

Avrupa Birliği Bakanlığı İkinci Temsilciliğini Antalya’da Açıyor

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB üyelik sürecine toplumun tüm kesimlerinin katılımının sağlanması, AB ve Türk kamuoyunun üyelik konusunda doğru bilgilendirilmesi ve mevcut önyargıların yıkılması amacıyla Ekim ayında uygulamaya koyduğu “Yeni Avrupa Birliği İletişim Stratejisi” çerçevesinde AB’ye üyelik yolunda somut ve kararlı adımlar atmaya devam ediyor.

Bu çerçevede Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın katılımı ile yarın Antalya’da Avrupa Birliği Bakanlığı Antalya Temsilciliğinin açılışı gerçekleştirilecektir. Açılış töreni saat 12:00’de Antalya Valiliği’nin Muratpaşa İlçe’sindeki yeni hizmet binasında yapılacaktır.

Temsilcilik, AB müktesebatına yerel düzeyde uyumun sağlanmasına ve mevzuatın doğru ve etkin olarak uygulanabilmesine rehberlik etmek, Antalya’nın tarihi, kültürel ve coğrafi zenginliklerini AB üyelik perspektifi açısından değerlendirecek projeler üretmek ve AB’nin bu süreçte sunduğu fırsatlardan yerel düzeyde en iyi şekilde faydalanmak amacıyla çalışmalar yapacaktır.

Türk turizminin marka şehirlerinden biri olan Antalya, AB mali yardımlarının en etkili ve başarılı şekilde kullanılması açısından da marka olma yolunda ilerlemektedir. 2002-2014 yılları arasında bu kapsamda Antalya ilinde toplam 767 projeye yaklaşık 43 milyon Avro değerinde kaynak aktarılmıştır.

Antalya Valiliği Yeni Hizmet Binasında hizmet verecek olan Temsilciliğin, mali yardımların başarılı bir şekilde kullanılması da dahil AB ile ilgili yerel düzeyde yapılacak tüm faaliyetlerde sivil toplum örgütleri, belediyeler ve kamu kurumları ile yakın işbirliği içinde çalışması öngörülmektedir.

Avrupa Birliği Bakanlığının İstanbul’da da bir Temsilciliği bulunmaktadır. 



Güncelleme: 19/12/2014 / Hit: 17,850

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı