ENGLISH
  Güncelleme: 17/12/2014

Avrupa Birliği Bakanlığı Terminoloji Veri Tabanı Çalışmalarına Başlandı

Avrupa Birliği Bakanlığı Çeviri Eşgüdüm Başkanlığı tarafından yürütülen AB müktesebatı çevirisi çalışmaları kapsamında, Bakanlığımız ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından işbirliği içinde sürdürülecek terminoloji çalışmalarının değerlendirileceği toplantı, 18 Aralık 2014 tarihinde Müsteşar Yardımcısı Özlen Kavalalı başkanlığında Avrupa Birliği Bakanlığı Volkan Vural toplantı salonunda düzenlenecektir.

Önümüzdeki dönemde de devam edecek çeviri ve revizyon çalışmalarına katkı sağlamak ve süreci hızlandırmak amacıyla başlatılan terminoloji çalışmaları kapsamında 10 pilot fasılda yaklaşık 20.000 teknik terim derlenmiştir. Bu sayede AB müktesebatına ilişkin terim listeleri yeni oluşturulmakta olan ve tüm internet kullanıcılarına hizmet verecek elektronik terminoloji veri tabanında yayımlanacaktır.

Toplantıda ayrıca Avrupa Birliği Bakanlığı Terminoloji Veri Tabanı tanıtılacaktır. Kamuda bir ilk olma özelliği taşıyan veri tabanı diğer kurumlar tarafından hazırlanmış terim listelerini de içeren bir portal özelliği taşımaktadır. Ayrıca, söz konusu portal, müzakere fasıllarına göre sınıflandırılmış terimlerin yer alacağı geniş kapsamlı bir teknik terimler sözlüğü haline de gelecektir.



Güncelleme: 17/12/2014 / Hit: 7,566

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı