ENGLISH
  Güncelleme: 15/12/2014

AB Bakanı Volkan Bozkır’ın Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn İle Yaptığı Telefon Görüşmesi Hakkında Basın Açıklaması

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu üyesi Johannes Hahn ile bugün (15 Aralık) bir telefon görüşmesi yapmıştır.

Bakan Bozkır, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma ile ilgili olarak yaşanan gelişmeler hakkında Hahn’a kısaca bilgi vermiş ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sayın Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamalarda da ifade edilen temel noktaların altını çizmiştir.

Bu bağlamda, konuya ilişkin yargı sürecinin devam ettiğini, erkler ayrılığı ilkesi temelinde yürütmenin bu sürece müdahil olmadığını, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığına herkesin saygı göstermesi gerektiğini muhatabına aktarmıştır. Bakan Bozkır, gözaltına alınan kişilerin yazdıkları veya ifade ettiklerinden dolayı soruşturma kapsamında olmadıklarını,  ayrıca, Türkiye'de basın özgürlüğüne halel gelmesinin sözkonusu olmadığını ifade etmiştir.

Bakan Bozkır, muhatabıyla temas halinde kalmak üzere mutabık kalmıştır. 



Güncelleme: 15/12/2014 / Hit: 7,467

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı