ENGLISH
  Güncelleme: 10/12/2014

AB üst düzey yetkilileri Federica Mogherini, Johannes Hahn ve Christos Stylianides’in Ülkemizi Ziyaretleri Hakkında Bilgi Notu

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Sayın Federica Mogherini; Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Sayın Johannes Hahn ve İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Sayın Christos Stylianides 8-9 Aralık 2014 tarihlerinde birlikte ülkemize bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Yeni AB Komisyonu’nun 1 Kasım 2014 tarihinde göreve başlamasından bu yana AB Komisyonu adına ülkemize gerçekleştirilen bu ilk üst düzey ziyarete AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Yüksek Temsilcisi ile İki AB Komiserinin birarada katılması daha önce örneği bulunmayan bir uygulama olmuştur.

Ziyaret kapsamında, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız, Başkan Yardımcısı ve Yüksek Temsilci Sayın  Mogherini ve AB Komiserleri Sayın  Hahn ve Sayın  Stylianides’i ayrı ayrı kabul etmişlerdir. Kabullere AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır ve Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu da katılmışlardır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Bozkır ve Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu, konuk heyetle ayrıca birlikte görüşmüş, görüşmeler çalışma yemeğinde devam etmiş ve ardından ortak basın toplantısı düzenlenmiştir.

Başkan Yardımcısı ve Yüksek Temsilci Sayın Mogherini ve Komiserler Sayın Hahn ve Sayın Stylianides, ayrı görüşmelerde Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala, Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ ve AFAD Başkanı Sayın Fuad Oktay ile biraraya gelmişlerdir.

Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Sayın Johannes Hahn'ın iş dünyasından temsilcilerle görüştüğü öğle yemeğine AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır da katılmıştır.

Başkan Yardımcısı ve Yüksek Temsilci Sayın Mogherini ve Komiser Sayın  Stylianides, temaslarına 9 Aralık tarihinde Gaziantep'te devam etmişler ve Kilis’teki geçici barınma merkezlerini ziyaret etmişlerdir.

Ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde, AB katılım sürecimizin ilerletilmesi, Türkiye-AB ilişkilerinin daha da geliştirilmesi konularında karşılıklı olarak atılması gereken adımlar,  ele alınmış, uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulmuştur.

AB Komisyonu’nun üç üst düzey yetkilisinin, göreve başlamalarının ardından, bu kadar kısa sürede ülkemize birlikte ziyarette bulunmaları, ülkemizin son dönemde AB üyelik sürecimize ilişkin olarak atmakta olduğu kararlı adımların ve yürüttüğü yoğun çalışmaların AB cephesinde olumlu karşılık bulduğunun işareti olarak değerlendirilmektedir. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/12/2014 / Hit: 8,934

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı