ENGLISH
  Güncelleme: 28/11/2014

Türkiye’nin Yeni AB İletişim Stratejisi Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır tarafından kamuoyuna açıklanan “Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği İletişim Stratejisi”ne ilişkin olarak sivil toplum kuruluşlarının değerlendirmelerinin alınması amacıyla, 26 Kasım 2014 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından İstanbul’da “Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı” gerçekleştirildi.

Üniversitelerden farklı inanç grupları temsilcilerine, gençlik ve kadın örgütlerinden engelli derneklerine kadar geniş bir yelpazeyi temsil eden dört yüzden fazla sivil toplum kuruluşundan iki binden fazla temsilci toplantıya katılım sağladı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır toplantı çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, temsilcilerle “Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği İletişim Stratejisi” ve önümüzde yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Bozkır, güçlü bir sivil toplum ve güçlü bir Türkiye için Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenli aralıklarla “Sivil Toplumla Diyalog Toplantıları” düzenlendiğine dikkat çekerek, AB üyelik sürecinde sivil toplumun ülke politikalarının oluşturulma sürecine aktif bir şekilde katılmasının hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Toplantıda ayrıca, Erasmus+ Programı ve AB Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

Söz konusu toplantıda gerçekleştirilen "Sivil Toplum Kuruluşları için AB Fonları" ve "Erasmus+" sunumlarına ulaşmak için tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/11/2014 / Hit: 15,218

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı