ENGLISH
  Güncelleme: 12/11/2014

Sivil Toplum Diyaloğu Programının Üçüncü Aşaması Gerçekleştirilen Açılış Etkinliği ile Başladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Sayın Volkan Bozkır tarafından 16 Ekim 2014 tarihinde kamuoyuna açıklanan Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği İletişim Stratejisi kapsamında yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın uygulanması Avrupa Birliği Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, yabancı misyon temsilcileri, kamu kuruluşlarının temsilcileri, medya ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 11 Kasım 2014 tarihinde düzenlenen açılış etkinliği ile başladı.

Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Sayın Christian Danielsson’un konuşmalarının ardından sözü alan Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Alaattin Büyükkaya, yapmış olduğu konuşmada “Sivil Toplum Diyaloğu, müzakere sürecimiz çerçevesinde her zaman çok önemli ve dinamik bir platform oldu. 2008 yılından bu yana uygulamakta olduğumuz Sivil Toplum Diyaloğu Programı, Avrupa Birliği Bakanlığı olarak sivil topluma yönelik desteğimizin en somut ve açık örneğidir. Sivil Toplum Diyaloğu Programı ile Türkiye ve AB toplumlarını birbirine yakınlaştıran onlarca farklı alanda ortak çalışmalar hayat buldu. Bu zamana kadar Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşlarının birlikte yürüttükleri 200’ün üzerinde projeye yaklaşık 25 milyon Avro kaynak aktarıldı. Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışmalarına, ileriki dönemde de destek sağlamaya devam edeceğiz. Programın önümüzdeki yıl içerisinde duyurulacak dördüncü aşaması ile de yine yaklaşık 11 milyon Avro hibe desteği sağlanacak” dedi.

Etkinlik, Türkiye ve Avrupa kültürlerarası diyaloğunu eserlerine iyi bir şekilde yansıtan Karsu Dönmez’in konseri ile sona erdi.

Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programının üçüncü aşamasında, AB ve Türkiye’de Siyasi Kriterler ve Medya alanlarında faaliyet gösteren 142 sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa yürüteceği 55 diyalog projesine yaklaşık 7 milyon Avro destek verilecek. Sivil Toplum Diyaloğu Programı ile Türkiye ve AB sivil toplumları arasında sürdürülebilir işbirliğinin sağlanması ve geliştirilmesi hedefleniyor.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 12/11/2014 / Hit: 5,324

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı