ENGLISH
  Güncelleme: 11/11/2014

Avrupa Birliği Bakanlığı Tarafından Yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı Başlıyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır tarafından 16 Ekim 2014 tarihinde kamuoyuna açıklanan Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği İletişim Stratejisi kapsamında yürütülecek Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın uygulanması 11 Kasım 2014 tarihinde düzenlenecek açılış toplantısı ile başlıyor. Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen Program çerçevesinde, AB’de ve Türkiye’de Siyasi Kriterler ve Medya alanlarında faaliyet gösteren 142 sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa yürüteceği 55 diyalog projesine yaklaşık 7 milyon Avro destek verilecek.

Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşları arasında diyaloğun ve işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla farklı temalar altında başarıyla uygulanmış programların devamı niteliğinde olan ve mevcut diyaloğu daha da ileri düzeye taşımayı amaçlayan program kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 11 Kasım 2014 tarihinde saat 19:00’da CerModern’de gerçekleştirilecek olan ve Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Engin Soysal ile Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Christian Danielsson’nun da katılacağı açılış toplantısında bir araya gelecek.

Açılış toplantısının ardından, hibe faydalancılarına yönelik üç günlük hibe uygulama eğitimi düzenlenecek. Ayrıca, sivil toplum, medya ve kamu kurum temsilcileri, Sivil Toplum Diyaloğu Programının uygulama sürecisince Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenmesi öngörülen Diyalog Seminerlerine ilişkin bir yol haritası çıkarmak üzere çalıştayda bir araya gelecek. Diyalog Seminelerinde; katılımcılara, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecini yakından izlemelerini kolaylaştıracak nitelikte mesleki bilgi aktarımının yanı sıra, AB  konusunda yapılan çalışmaların, toplumun tüm kesimlerine ulaştırılması sağlayacak yöntemler üzerinde de  durulması amaçlanıyor.

Sivil Toplum Diyaloğu Programı Hakkında

Avrupa Birliği Bakanlığı’nca 2008 yılından itibaren uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu Programı ile Türkiye ve AB sivil toplumları arasında sürdürülebilir işbirliğinin sağlanması ve geliştirilmesi hedefleniyor. Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında, bugüne kadar, Türkiye ve AB toplumlarının birbirine yakınlaşmasına katkıda bulunan, sürdürülebilir iletişim ağları kuran ve deneyim paylaşımına imkan veren 200’ün üzerinde ortaklık projesine, yaklaşık 31.6 milyon Avro tutarında destek sağlanmıştır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/11/2014 / Hit: 6,491

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı