ENGLISH
  Güncelleme: 10/11/2014

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Brüksel Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, temaslarda bulunmak üzere 11-12 Kasım 2014 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’e bir ziyaret gerçekleştirecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, Brüksel ziyaretinde, 11 Kasım 2014 tarihinde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 75. Toplantısına Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Avrupa Komisyonu üyesi Johannes Hahn ile birlikte katılarak, açılış konuşması yapacak; Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AB’nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Johannes Hahn, Enerji Birliğinden sorumlu Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Dijital Tek Pazardan sorumlu Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Andrus Ansip, Sağlık ve Gıda Güvenliğinden sorumlu Komisyon Üyesi Vytenis Andriukatis ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak ve Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pitella ile çalışma yemeğinde biraraya gelecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, 12 Kasım 2014 tarihinde KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile görüşecek,  Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin Dostları Grubu üyeleri ile öğle yemeğinde biraraya gelecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, 12 Kasım 2014 tarihinde AB Komisyonu tarafından düzenlenen “Genişleme Sürecinde Kamu Yönetimi Reformunun Güçlendirilmesi” konulu konferansa katılarak, bir konuşma yapacak ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Brüksel Ofis binasının açılışına katılacaktır.

Yeni AB Komisyonu’nun 1 Kasım 2014 tarihinde göreve başlamasının ardından AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın AB Komiserleri ile Brüksel’de yapacağı ilk temaslarında katılım müzakerelerimiz başta olmak üzere Türkiye-AB ilişkileri kapsamlı olarak ele alınacaktır.



Güncelleme: 10/11/2014 / Hit: 6,698

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı