ENGLISH
  Güncelleme: 07/11/2014

Reform Eylem Grubu (REG) Birinci Toplantısı

Cumhuriyetimizin ilanından sonraki en büyük çağdaşlaşma projesi olan Avrupa Birliği katılım sürecinin en önemli unsurlarından birini, siyasi reformlar oluşturmaktadır. Ülkemizin daha özgürlükçü, çoğulcu bir demokrasiye ve daha etkin işleyen bir hukuk sistemine kavuşturulması, insan haklarına saygının evrensel standartlar çerçevesinde tüm vatandaşlarımız tarafından özümsenmesi temel bir hedeftir.

Sonuncusunu 23 Temmuz 2014 tarihinde Erzurum’da gerçekleştirdiğimiz Reform İzleme Grubu (RİG) Toplantıları, Bakanlar Kurulumuzun onayı ile yerini Reform Eylem Grubu’na (REG) bırakmıştır. REG’in kurulmasıyla birlikte siyasi reformlar sürecinde yeni bir dönem açılmıştır. REG, bundan sonra siyasi reformları sadece izlemekle kalmayacak, reform tasarılarının hazırlanması, TBMM’den geçirilmesi ve uygulamaya yansıtılması aşamalarında da aktif bir rol oynayacaktır.

Reform Eylem Grubu ilk toplantısını 8 Kasım 2014 tarihinde, Ankara’da, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılımları ile gerçekleştirilecektir. Adalet Bakanlığının ev sahipliğinde, Avrupa Birliği Bakanlığının koordinasyonunda yapılacak olan bu toplantıda, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci kapsamında Siyasi Kriterler, Yargı ve Temel Haklar Faslı (23. Fasıl) ve Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Faslı (24. Fasıl) konularında kaydedilen gelişmeler değerlendirilerek, önümüzdeki süreçte güncel gelişmeler ışığında öncelikli olarak ele alınabilecek konular görüşülecektir.

 



Güncelleme: 07/11/2014 / Hit: 9,067

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı