ENGLISH
  Güncelleme: 11/11/2014

Ülkemizin Yaratıcı Avrupa Programına Katılımı



Avrupa Birliği’nin “Yaratıcı Avrupa” Programına Ülkemizin Katılımına İlişkin Anlaşma imzalandı.

Yaratıcı Avrupa Birlik Programına Katılım Anlaşması, Türkiye adına Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet YÜCEL, AB Komisyonu adına ise Xavier Prats Monnè tarafından imzalandı. Söz konusu Anlaşma ile ülkemiz 2014-2020 yılları arasında, kültür, sanat ve medya alanlarında uygulanacak olan önemli bir programa katılım sağlamış bulunmaktadır. Böylelikle, Avrupa Birliği’ne Katılım için 30 Ekim 2014 tarihinde kamuoyuna açıklanan Ulusal Eylem Planı’nın Eğitim ve Kültür Faslı altında yer alan eylemlerden biri daha yerine getirilmiştir.
 

Yaratıcı Avrupa Programı toplam 1,46 milyar Avro bütçesiyle, 7 yıl boyunca, kültür, sanat, çeviri, film sektörü ve bilgisayar oyunları sektöründe hibe desteği sağlayacaktır.  Program altında, Avrupa çapında, 300.000 sanatçı ve kültür çalışanına, eserlerinin kendi ülkelerinin dışında yeni kitlelere ulaşması konusunda mali destek sağlanacak. 1000’den fazla Avrupa filmi dağıtım desteği alacak. En az 2500 Avrupa sinemasına finansman sağlanacak. 5500’den fazla kitap ve edebi eser için tercüme desteği verilecek. Ayrıca, kültür organizasyonları faaliyetlerine destek bulacak, profesyonel eğitim alacak, uluslararası alanda çalışma becerisi kazanacak ve kapasitelerini arttıracaktır.

Ülkemizin Programa iştiraki ve bu sayılan aktivitelerde yer alması ülkemizin tanıtımına ve özellikle de Yeni Avrupa Birliği İletişim Stratejisinin uygulanmasına da önemli bir destek sağlayacaktır. Yaratıcı Avrupa Programı çerçevesinde kültür ve sanat alanında yıl boyunca çıkılacak çağrılarla sürekli bir hibe desteği imkanı sağlanacaktır.



Güncelleme: 11/11/2014 / Hit: 11,674

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı