ENGLISH
  Güncelleme: 19/10/2014

Ülkemizin COSME Programına Katılımı

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

BASIN DUYURUSU 

Avrupa Birliği’nin İşletmeler ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programına (COSME) ülkemizin katılımına ilişkin anlaşma, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Brüksel ziyareti sırasında imzalandı.

Ekonomik büyümenin lokomotifi olan küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) odaklanan ve 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde uygulanacak olan COSME Programına ülkemizin katılımına ilişkin anlaşma, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Brüksel ziyareti kapsamında, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Ahmet Yücel ve Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Antti Peltomakitarafından imzalandı.

7 yıllık bütçesi yaklaşık 2,3 Milyar Avro olan Program, Avrupa 2020 Stratejisinin akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesinde büyük rol oynayan KOBİ’lere büyük imkanlar tanımaktadır.

KOSGEB koordinasyonunda yürütülecek olan Program kapsamında ülkemizdeki işletmelerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi ile KOBİ'lerin kurulması ve büyümesi desteklenecektir.

COSME Programının ülkemizde uygulanması ile KOBİ'lerin finansmana ve pazara erişimlerinin kolaylaştırılması, işletmelerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin sağlanması ile girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi hedeflenmektedir.



Güncelleme: 19/10/2014 / Hit: 11,013

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı