ENGLISH
  Güncelleme: 19/10/2014

Ülkemizde Avrupa Birliği Fonlarının Kullanımı

Bazı medya kuruluşlarında yer alan, AB fonlarının takip edilemediği veya kayıt altında olmadan harcandığı algısına neden olabilecek, gerçekleri yansıtmayan haberler nedeniyle aşağıdaki bilgilerin kamuoyu ile paylaşılmasında yarar görülmektedir:

1) AB tarafından ülkemize, "Katılım Öncesi Mali Yardım" (IPA) kapsamında sağlanan fonların nasıl kullanılacağı, AB'nin bu konudaki her ülkeye aynı şekilde uygulanan kuralları uyarınca belirlenmiştir.

2) Projelere ilişkin harcamalarda AB katkısı,  AB Komisyonu bütçesinden,  doğrudan Hazine Müsteşarlığımız bünyesinde oluşturulmuş "Ulusal Fon" a aktarılmaktadır. 

3) Bu fonların mali yönetimi ise,  AB Komisyonu'nca tüm benzer statüdeki ülkeler için öngörülen farklı bir muhasebe sistemi marifetiyle yürütülmekte ve yine AB Komisyonu tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.

4) Yapılan harcamalar AB kuralları çerçevesinde, şeffaf ve kesinlikle hesap verilebilir biçimde kayıt altına alınmaktadır.

5)  Ulusal Ajans ile ilgili olarak, AB Komisyonu tarafından 2014 yılında da denetim gerçekleştirilmiştir.  

6) Geçen ay sonuçlanan  sözkonusu Denetim Raporu'nda da , kapsamındaki  Ulusal Ajans işlemlerinin, ilgili mevzuata uygun olarak yürütüldüğü teyit edilmiştir.



Güncelleme: 19/10/2014 / Hit: 11,118

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı