ENGLISH
  Güncelleme: 06/11/2014

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Oslo temaslarını tamamladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, 4-6 Kasım 2014 tarihlerinde Norveç’in başkenti Oslo’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Oslo ziyareti kapsamında Norveç’in Avrupa Birliği İşleri Bakanı Vidar Helgesen ile de görüşmelerde bulunan Bakan Bozkır, Bakan Helgesen tarafından onuruna verilen çalışma yemeğine katıldı ve çalışma yemeği sonrasında Bakan Helgesen ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Bakan Bozkır, programının devamında Norveç Dışilişkiler Enstitüsü (NUPI) adlı düşünce kuruluşunda düzenlenen yuvarlak masa toplantısına Bakan Helgesen ile birlikte katılarak, bir konuşma yaptı. Bakan Bozkır konuşmasında, Norveç’in AB üyesi olmamasına rağmen AB yapılarına büyük ölçüde entegre olduğuna dikkat çekerek, Norveç’in Türkiye’nin AB üyelik sürecine desteğinin önemli olduğunu ifade etti.

Toplantı sonrasında Bakan Helgesen ile birlikte Oslo Diyanet Türk İslam Birliği Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Bozkır, Merkez'de Oslo'da yaşayan vatandaşlarımıza hitap etti ve sorularını yanıtladı. Bakan Helgesen'le birlikte Oslo’daki bazı Türk işyerlerini de ziyaret eden Bakan Bozkır, Norveç-Türk İşverenler Derneği ile Norveç-Türk Ticaret Derneği tarafından kendisi ve Bakan Helgesen onuruna düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Bakan Bozkır, ziyareti kapsamında ayrıca Norveç Dışişleri Bakanı Børge Brende ve Norveç Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Lars Jacob Hiim ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

Bakan Bozkır, Norveç Parlamentosu'nda Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Anniken Huitfeldt ve Başkan Yardımcılarıyla bir araya geldi. Ayrıca, Norveç Parlamentosu EFTA (Avrupa Serbest Ticaret Alanı) – EEA (Avrupa Ekonomik Alanı) Komitesi Başkanı, Meclis Başkan Yardımcısı Svein Roald Hansen ve Komite üyeleriyle temaslarda bulundu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'ın Oslo temaslarında, ikili ilişkiler ve AB üyelik sürecimizin yanısıra ABD ve AB arasında müzakere edilmekte olan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması konusu da ele alındı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/11/2014 / Hit: 7,371

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı