ENGLISH
  Güncelleme: 16/10/2014

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Almanya Federal Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyarette bulundu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin AB konularından sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth’un davetine icabetle 13-15 Ekim 2014 tarihlerinde Berlin’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Bozkır, 14 Ekim 2014 tarihinde ilk olarak Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun verdiği brifinge katıldı.

Bakan Bozkır brifing sonrasında Almanya Dışişleri Bakanlığı AB konularından sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile görüştü ve Devlet Bakanı Michael Roth tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Yemeğe Berlin’de yaşayan Türk sanatçılar, yazarlar, sinema ve tiyatro oyuncuları, işadamları ve akademisyenler de iştirak etti.

Bakan Bozkır programının devamında CDU/CSU Dış Politika Sözcüsü Philipp Missfelder ile görüştü.

Bakan Bozkır programı kapsamında Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Danışmanı Cristoph Heusgen ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Friedrich Ebert Vakfı’nda “Türkiye-AB: İkili İlişkiler ve Müzakere Süreci” hakkında bir konuşma yapan Bakan Bozkır, Türkiye’nin Almanya ile sahip olduğu güçlü işbirliğinin AB sürecine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Bakan Bozkır ayrıca Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın 10. Yıldönümü etkinliğine onur konuğu olarak katılarak bir konuşma yaptı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır 15 Ekim 2014 tarihli temasları kapsamında ilk olarak Almanya eski Şansölyesi Gerhard Schröder ile bir araya geldi.

Bakan Bozkır görüşme sonrasında Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Bakan Bozkır programının devamında Alman Almanya Federal Adalet Bakanı Heiko Maas ile görüştü.

Bakan Bozkır programı kapsamında Almanya Federal Meclisi AB Komisyonu oturumuna katılarak bir konuşma da yaptı.

Bakan Bozkır Berlin temasları kapsamında Almanya Federal Meclisi Türkiye Dostluk Grubu ile de görüştü.

Bakan Bozkır Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Claudia Roth ile yaptığı görüşmenin ardından Berlin programını sonlandırdı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/10/2014 / Hit: 7,090

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı