ENGLISH
  Güncelleme: 13/10/2014

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Berlin Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin AB konularından sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth'un davetine icabetle 13-15 Ekim 2014 tarihlerinde Berlin’i ziyaret edecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, ziyareti sırasında AB konularından sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth'un yanısıra başta Almanya Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Federal Meclis AB Komisyonu üyeleri, Federal Meclis Türkiye Dostluk Grubu üyeleri olmak üzere Hükümet ve siyasi parti temsilcileriyle temaslarda bulunacak, ayrıca AB konularından sorumlu Devlet Bakanı Roth'un, onuruna vereceği ve Berlin'de yaşayan Türk sanatçılar, yazarlar, sinema ve tiyatro oyuncuları, işadamları ve akademisyenlerin de davetli olduğu öğle yemeğine katılacaktır.

Görüşmelerde, ülkemizin AB üyelik süreci ve süreçte Almanya'nın rolü başta olmak üzere ikili ilişkilerimiz hakkında da görüş alışverişinde bulunulacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, ziyareti sırasında Friedrich Ebert Vakfı'nda bir konferans verecek, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın 10. kuruluş yemeğine onur konuğu olarak katılıp bir konuşma yapacak ve Almanya'nın önde gelen işadamlarıyla biraraya gelecektir.



Güncelleme: 13/10/2014 / Hit: 6,437

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı