ENGLISH
  Güncelleme: 02/10/2014

AB Akademik Araştırmalar Serisi 2015 Yılı Başvuruları İçin Son Tarih 1 Aralık 2014

Bakanlığımızın Avrupa Birliği (AB) alanında ülkemizdeki bilgi birikiminin arttırılması ve bu alanın en güncel şekliyle takip edilebilmesi amacıyla yürüttüğü “AB Akademik Araştırmalar Serisi” kapsamında her yıl üniversitelerimizde AB ile ilgili konularda hazırlanan başarılı doktora tezlerinin basımı gerçekleştirilmektedir.

2015 yılında basılacak doktora tezleri için “YÖK’e bağlı veya YÖK tarafından denkliği tanınan yurt dışı üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler tarafından AB ile ilgili konularda yazılmış ve 2013 yılı içerisinde tamamlanmış veya 2014 yılı içerisinde tamamlanacak olma” koşulu aranmaktadır. Tezlerinin AB Akademik Araştırmalar Serisi kapsamında değerlendirmeye alınmasını ve uygun bulunması halinde basılmasını isteyen doktora öğrencilerinin en geç 1 Aralık 2014 tarihine kadar Bakanlığımız Araştırma ve Dokümantasyon Başkanlığına (ardb@ab.gov.tr e-posta adresi üzerinden) başvuru yapmaları gerekmektedir.

Tez Değerlendirme, Basım ve Dağıtım Şartnamesi

Başvuru Kriterleri:

  1. ***Bu duyuruya YÖK’e bağlı veya YÖK tarafından denkliği tanınan yurt dışı üniversitelerde öğrenim gören/görmüş doktora öğrencileri başvurabilir.
  2. ***Doktora tezlerinin AB ile ilgili konularda yazılmış olması ve 2013 veya 2014 yılı içerisinde tamamlanmış olması gerekmektedir.
  3. ***Doktora tezleri Türkçe, İngilizce veya Fransızca dillerinden birinde yazılmış olmalıdır.

Başvuru Süreci:

  • ***Başvuru için son tarih 1 Aralık 2014’tür.
  • ***Başvurular, Avrupa Birliği Bakanlığı Araştırma ve Dokümantasyon Başkanlığına ardb@ab.gov.tr adresi üzerinden yapılacak, tezler “Word” formatında gönderilecektir.

Değerlendirme Süreci:

  • ***Basılacak doktora tezlerinin seçimi Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde kurulacak olan “tez değerlendirme jürisi” tarafından yapılır.
  • ***Değerlendirme sonucunda basılmasına karar verilen eser sahiplerine bilgi verilecek, ayrıca Avrupa Birliği Bakanlığı internet sayfasında duyurusu yapılacaktır.

Basım-Dağıtım Süreci:

  • ***AB Akademik Araştırmalar Serisi kapsamında basılacak olan doktora tezinin basım, yayım ve dağıtımı Avrupa Birliği Bakanlığının yetkisindedir
  • ***Seçilen doktora tezlerindeki maddi hataların tespiti ve düzeltilmesi Avrupa Birliği Bakanlığının sorumluluğundadır.
  • ***Yapılan her baskıda, eser sahibine 10 adet kitap verilecektir.

Diğer Hususlar:

  • ***Basılan doktora tezlerinin orijinalliği sahibine aittir. Yayınlar, Avrupa Birliği Bakanlığının görüşlerini yansıtmaz. Sorumluluğu yazarına aittir. Yayın ve referans olarak kullanılması Avrupa Birliği Bakanlığının iznini gerektirmez.
  • ***Başvuran eser sahibi bu şartnamede yazılı hususları kabul etmiş sayılır.

İletişim:

  • ***Başvuru ve değerlendirme sürecine ilişkin sorular için, Avrupa Birliği Bakanlığı Araştırma ve Dokümantasyon Başkanlığına e-posta ile (ardb@ab.gov.tr) ulaşılabilir.



Güncelleme: 02/10/2014 / Hit: 10,586

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı