ENGLISH
  Güncelleme: 30/09/2014

Sayın Bakanımız Volkan Bozkır Dünya Ekonomik Forumu İstanbul Özel Toplantısına Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul’da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun "Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" (Unlocking Resources for Regional Development) temalı özel toplantısına katıldı.

Açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kapanışı da Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan toplantıya 70'den fazla ülkeden yaklaşık 600 üst düzey katılımcı iştirak etti.

Dünya Ekonomik Forumu İstanbul Özel Toplantısı kapsamında Sayın Bakanımız Volkan Bozkır 28 Eylül 2014 Pazar günü toplantı açılışı öncesinde düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına hitap etti. Sayın Bakanımız Dünya Ekonomik Forumu toplantısına katılan Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso'yu havaalanında karşıladı ve başbaşa görüştü. Sayın Bakanımız ayrıca, Sayın Başbakanımızın Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso ile görüşmesine katıldı. Sayın Bakanımız, 29 Eylül 2014 Pazartesi günü “The EU, The Neighbourhood and Beyond" başlıklı panele konuşmacı olarak katıldı. Sayın Bakanımız ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından konuk Devlet ve Hükümet Başkanları ile uluslararası örgüt Başkanları onuruna verilen akşam yemeğine iştirak etti.

                     

Dünya Ekonomik Forumu kapsamında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Sayın Volkan Bozkır, Norveç’in AB ve Avrupa Ekonomik Alanı Bakanı Vidar Helgesen ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 30/09/2014 / Hit: 7,167

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı